Norton 360 er et kraftig utvalg av funksjonspakede og veldig omfattende sikkerhetssuiter.

 

Hvor omfattende? Til og med baselinjen Norton 360 Standard-produktet inkluderer antivirus, surfebeskyttelse, en intelligent brannmur, en passordbehandling, antispam, en ubegrenset VPN (ingen tvilsomme datagrenser), systemvedlikehold og speedup-verktøy, webcam-beskyttelse, 10 GB sky-backup-plass og en Dark Web Monitoring-system som overvåker hackere-markedsplasser og gir et varsel hvis e-postadressen din dukker opp.

 

Norton 360 Standard dekker en enkelt enhet – Windows, Mac, iOS eller Android – og den er priset til 49,99 dollar for det første året, 79,99 dollar etter det.

 

Norton 360 Deluxe, gjenstanden for denne gjennomgangen, legger til foreldrekontroll, løfter din online sikkerhetskoplagring til 50 GB og kan brukes på opptil fem enheter (med en hvilken som helst blanding av plattformer). Det er priset til 59,99 dollar for år 1, 99,99 dollar ved fornyelse.

 

Norton 360 med LifeLock Select legger til en full identitetstyveritjeneste for amerikanske brukere. Dette gir et varsel hvis det oppdages at dataene dine blir brukt, har et spesialistteam som kan hjelpe deg med å gjenopprette identiteten din hvis du er berørt, inkluderer kredittovervåking, personnummer og kredittvarsling, og til og med har et forsikringselement som dekker deg for utgifter, penger stjålet, advokatsalær og mer (som vanlig gjelder unntak – les liten skrift hvis dette er viktig for deg). Det er priset til 99,99 dollar for året ett, 149,99 dollar ved fornyelse.

 

Dette ser ut som god verdi for oss, og slår konkurransen på noen områder. Bitdefenders Total Security 2020 dekker også opptil 5 enheter, og koster veldig likt $ 49.99 for året ett, $ 89.99 etterpå. Men det inkluderer ikke online sikkerhetskopi og VPN-en begrenser brukerne til en svak 200 MB om dagen. Å legge til ubegrenset VPN-bruk løfter totalen 89,98 dollar opprinnelig, 139,98 dollar ved fornyelse.

 

Oppsett

Installasjonsprogrammet Norton 360 er smart og fleksibelt. Det oppdaget ikke bare Avira- og Bitdefender-filene på systemet vårt, det ga oss for eksempel også mulighet til å bestemme om vi beholdt eller fjernet dem. (Selv om det er best å ikke kjøre to antiviruspakker samtidig, vil dette ikke nødvendigvis forårsake problemer, og vi foretrekker programvare som lar oss bestemme hva vi vil gjøre.)

 

Oppstartsskjermen kan virke litt forvirrende, i det minste innledningsvis, med fem knapper som dekker forskjellige funksjonsområder (Enhetssikkerhet, VPN, sikkerhetskopi, passordbehandling, foreldrekontroll), alternativer med ett klikk for å starte vanlige handlinger (kjør en rask skanning, koble til VPN, kjør en sikkerhetskopi), og en rekke andre alternativer og statusdetaljer.

 

Antivirus

Norton 360 støtter alle de grunnleggende skanningstypene, og gjør det mulig å starte en rask skanning med et klikk, kjøre egendefinerte skanninger på bestemte filer eller mapper, eller sjekke hele systemet.

 

Norton Power Insight kommer med pakken, og er en mer aggressiv, men veldig kapabel måte å fjerne gjenstridige trusler på.

 

Norton 360 inkluderer ikke Symantecs Bootable Recovery Tool, som lar oppstart og skanning av systemer fra en USB-nøkkel. Hjelpen forklarer hvordan du kan laste ned og bruke den, så dette er ikke så veldig bra, men det betyr at funksjonen ikke er åpenbar for nybegynnere. Livet ville være enklere hvis grensesnittet fremhevet det et sted, selv bare som en lenke til websiden for Bootable Recovery Tool.

 

De første skanningstidene imponerte ikke, da Norton 360 tok 15% -20% lengre tid enn Bitdefender eller Avira for å skanne testdataene våre. Men smart optimalisering sikrer at pakken bare skanner uendrede filer, og ved den andre kjøringen kom den gjennom mer enn 250 000 filer på bare 85 sekunder.

 

Andre funksjoner

Norton 360s brannmur er et høydepunkt i suiten, en ultra-intelligent modul som oppdager og blokkerer alle slags nettverksangrep, inkludert mange vanlige Wi-Fi-triks (SSL-mann i midten, SSL-turangrep, ARP og DNS-spoofing, og mer).

 

Det er smart nok til å håndtere de fleste situasjoner på egen hånd, og mange brukere vil kanskje aldri engang innse at det er der. Men hvis du vet hva du gjør, ved å gå til Innstillinger-panelet gir du enorm kontroll over alle aspekter av brannmurens operasjoner.

 

Nortons internettbeskyttelse bruker sin enorme database med ondsinnede nettsteder og filer for å beskytte deg mot skade. Etter vår erfaring gjør det en utmerket jobb med å holde deg unna malware, og redusere sjansen for infeksjon senere.

 

Norton VPN er en enkel VPN som gir deg tilgang til servere i 30 land over hele verden. Det har ingen "per dag" eller "per måned" datagrense – du kan bruke den så mye du vil.

 

Etter hvert som VPN-er går, er det grunnleggende, uten betydelige funksjoner eller innstillinger, og ingen tilleggsutstyr utover enkel sporing av sporer.

 

Resultatene er imidlertid generelt gode, spesielt når du vurderer hva du betaler. ExpressVPN er en mye bedre VPN, men den koster 99,95 dollar i året. Norton 360 Deluxe gir deg også en veldig komplett sikkerhetssuite, men koster fortsatt bare 59,99 dollar for året 1, 99,99 dollar ved fornyelse.

 

Nortons Cloud Backup-verktøy gir en rask og enkel måte å beskytte nøkkelfiler. Du kan lage flere sikkerhetskopisett, spesifisere kildemapper og / eller filtyper, planlegge sikkerhetskopier eller kjøre dem på forespørsel. Til tross for navnet, kan du også sikkerhetskopiere filer lokalt, noe som er nyttig hvis du noen ganger trenger mer enn Norton 360 Deluxe 50GB-tillegg.

 

Det er ingenting her du ikke har sett før, men vi fikk øye på noen få pene berøringer, inkludert muligheten til å legge til filer og mapper til en sikkerhetskopi fra Explorer-høyreklikkmenyen. Totalt sett er det et anstendig verktøy, effektivt og enkelt å bruke.

 

Norton Password Manager (produktet tidligere kjent som Norton Identity Safe) er et dyktig system som lar deg lagre passord og personlige data, automatisk oppgi dem på nettsteder og synkronisere pålogginger på enhetene dine.

 

Konklusjon

Norton 360 Deluxe har ikke ledende påvisningsprogrammer for skadelig programvare, men det er bra, og det som vant oss her var den rene vekten og kvaliteten på verktøyene. Brannmuren, VPN, foreldrekontroll og spamfilter er alle verdt å betale for som individuelle produkter, og passordbehandleren og skybackupen er også verdt å ha.