Stadig flere nordmenn velger å innrede et rom i boligen til et hjemmekontor. Dette er en praktisk løsning for deg som ønsker å jobbe hjemmefra. Enkelte bedrifter bistår sine ansatte med noen ekstra midler om det er nødvendig med hjemmekontor. Dette er også en praktisk løsning for deg som jobber som frilanser.

Et hjemmekontor kan brukes til mange ting. Du kan bruke PCen til videosamtaler med venner og bekjente. Du kan også glede deg over å delta på online treningstimer. Mange velger å bruke hjemmekontoret til nettunderholdning. Finn et casino på nett og gled deg over de mange de spennende spillerundene.

Bruk tid på planlegging

Det kan være smart å planlegge detaljene i det nye hjemmekontoret før du begynner arbeidet med innredningen. Innredningen bør velges etter hvor stor plass du har å forholde deg til. Dette betyr at du kan utnytte plassen til flere bruksområder. Invester i treningsutstyr og pokerbord, om du synes at dette passer inn i romløsningen.

Vurder om du trenger å etterisolere eller tilrettelegge for en bedre ventilasjon. Dette kan bidra til at arbeidsmiljøet kan bli bedre. Du bør også se til at vinduer og dører er som de skal. Det er praktisk å kunne lufte ut i løpet av en lang arbeidsdag. Når du er ferdig med planleggingen kan du gå til innkjøp av innredningen.

Velg praktiske løsninger

Det er lurt å gå til anskaffelse av et solid skrivebord. Dette bør være stort nok til å oppbevare viktige dokumenter som du bruker i løpet av dagen. Du bør også ha plass til PC og annet teknisk utstyr, som du har behov for. Ha gjerne en hvit og ryddig vegg i bakgrunnen. Denne kan bli et nyttig redskap om du skal delta i mange videomøter.

Det er nødvendig å sitte godt mens du jobber. Du slipper da å få belastningsskader på grunn av arbeidsstillingen. Invester gjerne i en god stol som du kan sitte i når du har pause. Du kan også gå til anskaffelse av en trimsykkel, som kan brukes i lunsjpausen.

Invester i PC og tilbehør

En PC er selvsagt et viktig inventar på hjemmekontoret. Det finnes mange PCer å velge mellom. Det anbefales at du ikke benytter din personlige datamaskin til arbeidsoppgaver. Du unngår da at uvedkommende får tilgang til viktige filer og bilder. Det kan være en fordel å ha tilgang til en Gaming PC, som kan plasseres på en egen skrivepult.

Dette er en kraftigere PC som gjerne kan brukes i forbindelse med videosamtaler. Du kan også bruke hjemmekontoret til spillerom på fritiden din. Her kan du spille spennende videospill om du ønsker litt hjernetrim i lunsjpausen. Det er viktig med praktisk PC og tilbehør, i en ellers hektisk hverdag.

Flere bruksområder

Hjemmekontoret kan som nevnt brukes til flere ting. Dersom plassen er stor kan du kombinere bruken av rommet til trening, spillerom og hjemmekino. De fleste har godt av å ha et hobbyrom tilgjengelig boligen. Her kan du slappe av med hobbysysler som du får stor glede av.