Har du hørt om e-Sport? Dette er en spillform som har tatt verden med storm og som vi stadig vekk ser mere av i Norge. E-Sport, også kjent som elektronisk sport, er elektronisk konkurranse-spilling som fenger både unge og eldre. Her spiller håpefulle mot hverandre i intense turneringer og mesterskap, med et håp om å gjøre en karriere ut av sine ferdigheter.
Engasjementet til e-Sport har gjort dette til en industri preget av fans, odds, penger og underholdning. Nå finnes det til og med unike CSGO Bookmakere som spesifikt tilbyr en oddseksjon stappet full med muligheter for e-Sport-tippere. Her kan du bette på ulike eventer, konkurranser og mesterskap som finner sted over hele verden.

I turneringene spiller lagene mot hverandre, enten på konsoller eller datamaskiner. Noen turneringer fokuserer ene og alene på et spesifikt spill, mens andre tilbyr flere muligheter. Som regel ser vi at turneringene har forskjellige divisjoner, basert på ferdighetene til spillerne. Blant de mest populære spillene kan vi nevne CSGO, Counter-Strike, LOL, League of Legends og COD, Call of Duty.

Denne konkurransespillingen har også åpnet for en ny form for kjendiser. De beste utøverne jobber seg oppover og får gjennom dette en god gruppe fans. De største spillerne har en fanskare som følger med på spilleren og dermed gir dem en form for kjendisstatus. Jo bedre spilleren er, jo flere sponsorer og mesterskap vinner han. Mange dyktige utøvere har klart å jobbe seg opp en enorm formue og lever godt av sine egenskaper.

Streaming, YouTube og Twitch

I forberedelsene før konkurranser og turneringer, legger ofte lagene ut videoer av sine treningskamper på sosiale kanaler. Her får spente fans følge med på lagets forbedringer og de får et unikt innblikk i hvordan lagene legger frem taktikken sin. Noen spillere spiller kun for å streame på digitale kanaler, og har ikke et ønske om å satse.

Slike spillere kalles ofte for streamere eller gaming-påvirkere. Dette er igjen en form for kjendiser og influensere, som lager en karriere og får en inntekt fra annonser og antall visninger på sine videoer. E-sport har blitt et unikt miljø og samfunn som samler spillentusiaster fra verden over.

Gjennom de digitale kanalene, kan publikum og fans også følge med på kamper og turneringer. Disse finner nemlig sted over hele verden, og det er ikke enkelt å få tak i fysiske billetter. For de som ikke har anledning til å ta del på selve arrangementet, finnes det livesendinger som strømmes over sosiale medier. Her følger også betting-verdenen nøye med.

De mest populære spillene som CSGO, Counter-Strike, og COD, Call of Duty, er det vi kaller for klassiske skytespill. Slike actionspill engasjerer mange, og her må spillerne ha ekstremt gode ferdigheter for å lykkes. Et godt samarbeid med laget, nøye planlagte strategier og taktikker samt en rask reaksjonsevne, er alle viktige egenskaper i spillene. E-sport fortsetter å vokse for hver dag som går, og det blir spennende å følge utviklingen her i Norge.