Investeringer er for alle, og du behøver ikke ha bakgrunn fra økonomi, for å få pengene til å vokse gjennom fornuftige investeringer. Les med her, hvis du er interessert i å finne ut om en investering i aksjer, er noe for deg.

Hvorfor skal jeg investere i aksjer?

Når du kjøper en aksje i et selskap, så kjøper du en liten del av selskapet. Hvis selskapet senere stiger i verdi, ja så stiger aksjen som du har investert i, også i verdi. På denne måten kan du tjene penger på aksjer. For godt til å være sant? Nei, det er det faktisk ikke. For de fleste som investerer i aksjer, opplever faktisk, på sikt, at pengene vokser hurtigere enn de ville gjøre i banken. Det er altså stor sannsynlighet for at du vil tjene penger på innvesteringene dine. Men det kan selvfølgelig være at du skal ha tålmodighet, for det kan ta noe tid før investeringene begynner å vise krefter.

Hvis du er ny investor, så kan aksjer være et godt sted å starte. Det er nemlig et velkjent marked, hvor du har stor innflytelse på hva slags risiko du ønsker å investere med. Du kan nemlig velge å investere ut fra en langsiktet investeringsplan, og samtidig spre investeringene dine ut på flere aksjer. Alt dette er med på å minske risikoen for tap.

Hvordan kommer jeg i gang?

Før du kaster alle sparepengene dine tilfeldig ut på aksjemarkedet, kan det være en god ide at du får overblikket over din egen økonomi. Du skal selvfølgelig kun investere penger du har råd til å tape, og du skal derfor starte med å lage et gjennomarbeidet budsjett, samt å lage en langsiktet investeringsstrategi, med utgangspunkt i din egen økonomi. Hvis du er usikker på din egen økonomi, kan det være lurt at du rådfører deg med en profesjonell investeringsrådgiver, før du plasserer investeringene dine.

Hvordan investerer jeg i aksjer?

Du kan investere via din egen bank, eller online. Du kan spare både tid og penger ved å investere online, og det finnes flere seriøse og lett tilgjengelige handelsplattformer for aksjer på nettet. Noen handelsplattformer har også utarbeidet aksjeapps, så du har mulighet for å følge med i aksjemarkedet via din egen smarttelefon.

Du kan se en anmeldelse av handelsplattformen eToro, som også har en velfungerende aksjeapp, på aksjebloggen.

Når du velger hvilke aksjer du vil investere i, kan det være en ide at du velger med hjerne og hjerte. Du skal selvfølgelig tenke strategisk, og investere i et selskap som du tror vil vokse i fremtiden. Men du kan også investere i noe som du tror på. Du har nemlig mulighet for å støtte et selskap med samme verdier, og som har samme synspunkter som deg selv.

Her kan du lese 5 gode råd, før du går i gang med investeringene dine. Det er alltid en fordel å investere i noe som du allerede vet noe om, eller som du har lyst til å vite mye mer om, i fremtiden.