Ungdom var tidligere nesten alene om å velge online skolering. Nå har trenden snudd. Mange eldre har oppdaget at nettskoler gir økt fleksibilitet og passer de eldres behov for sikkerhet, helse og privatliv.

 

Online skolering fortsetter å spise markedsandeler fra tradisjonelle skoler. Bedre teknologi og programvare er selvsagt den viktigste årsaken, men også andre samfunnsmessige årsaker har hatt en positiv innvirkning, og resultert i en voldsomt byks for online skolene.

Billig og bra

Nettskoler er ofte veldig billige fordi de sparer penger på lærere og lokaler. Mange nettskoler er til og med helt gratis. For eldre som holder nøye regnskap med pengeforbruk er prisen et klart pluss for online skolene. I realiteten genereres det selvsagt penger gjennom reklame og markedsføring, så selv om det er gratis å se, laste ned og dele informasjonen, er det på grunn av annonseinntektene likevel god butikk for skolene. 

 

Det finnes i dag nesten ikke den ting du ikke kan lære online. Universiteter og høyskoler som tilbyr gratis åpne kurs via YouTube. Her kan man lære alt fra birøkting til avansert kvantefysikk. De seneste årene har også arbeidere i tradisjonelt lite akademiske yrker, som oljearbeidere, fiskere og ansatte i skogindustrien blitt tvunget til online skolebenken av sine arbeidsgivere for å ta sikkerhetskurs. 

Kvalitet og valgfrihet

Mangfoldet av elektroniske kurs og skoler tilgjengelig  online er etterhvert gigantisk.Liker man ikke måten et kurs opererer, eller mener at innholdet burde vært annerledes, kan man enkelt velge en annen skole eller et annet kurs med det samme tema. Man kan altså bytte lærested uten sure miner fra noen eller en komplisert papirmølle. 

 

Pedagogisk har innholdet og kvaliteten på online skolene vist en markant økning de seneste årene. Fordi konkurransen er hardere må online skolene ta seg sammen for å tilby brukerne det beste. Multimedia læring inkluderer e-bøker, film, bilder og mye mer. Online læring kan faktisk være morsomt for folk i alle aldre. Det er ikke bare i Norge eldre strømmer til nettskolene. På nettsteder som artsara.fi i broderlandet Finland og i de øvrige skandinaviske landene er det en like stor økning av eldre som velger online.

Godkjent plattform

Det blir derfor mer og mer vanlig å dokumentere kvaliteten på de ulike plattformene med forskjellig sertifisering. Tidligere var dette helt gresk for folk, men nå begynner gjenkjenning å gjøre seg gjeldende. Det er ikke mange år siden folk trodde ISO var en ny type is man kunne spise. Nå vet de fleste at det betyr International Organization for Standardization (ISO), eller på norsk Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen. Nettskoler opplever også en tilnærming til kvalitetssikring, med mange gode plattformer som Lærevillig, Tenkelig, Academy of Mine, Lærerikk, Ruzuku, WizIQ, LearnWorlds, LearnDash og SkillShare.

Effektivt

Nettskoler er perfekt for de med konsentrasjonsproblemer. På en fysisk skole må eleven stålsette seg mot distraksjon. Dessuten kaster man bort tid på å reise til og fra skolen. På skolen snakker folk om alt mulig fra mat til kjærlighetslivet. På nett elimineres problemene.  Elevens fokus er skjermen, og man kan låse døren til rommet eller hjemmekontoret hvis man ikke vil bli forstyrret. 

 

Bak lukkede dører kan man også ta seg en spillepause på sportsbonus.net eller gjøre andre morsomme ting på datamaskinen. En annen fordel er at man kan skyve på timeplanen i alle retninger. Både å utsette noe til senere og å gjøre det fortere. Online skoler borger for effektiv tidsstyring og effektiv læring.