Vi har alle havnet i situasjonen der man plutselig trenger penger til et kjøp, eller det skjer en ulykke som du må betale for med det samme. Det hadde vært deilig om man aldri var utsatt for slike hendelser, men innimellom må bilen på verksted, eller mobilskjermen knuser, og da har man ikke alltid tid til å vente på at lønnen renner inn på slutten av måneden. Heldigvis finnes det betalingsmuligheter som gjør slike situasjoner enklere for deg.


 

Med et kredittkort blir ikke beløpet du bruker trukket med det samme, men blir kreditt. Avhengig av hvilken avtale du har valgt og hvilket kredittkort du bruker, vil pengene trekkes flere dager senere. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med hva som gjelder for ditt kredittkort, slik at du unngår høye renter og gebyrer. Her kan du lese mer om kredittkort.

 

Hva er et godt kredittkort?

Et godt kredittkort er helt enkelt ett som passer til ditt personlige behov. For noen vil det være ønskelig med et kort som har høy maks kreditt, mens andre trenger et med lang betalingsutsettelse. Det finne likevel noen helt konkrete fellestrekk ved et godt kredittkort. Det viktigste å vurdere er kostnaden ved å ha kortet, er det for eksempel høy effektiv ente eller høye gebyrer burde kortet ha noen andre fordeler.

 

Noen kort tilbyr rabatter hos forskjellige forhandlere, eller på spesifikke varer og det er noe som kan være svært gunstig for noen. Det finnes blant annet et helt eget Manchester United kredittkort. Med dette kortet kan du få tilbud hos Manchesters stadion, og når du melder deg inn i supporterklubben. Dette kan være noe som er verdt å sjekke ut om du er fotballsupporter!

 

Fordeler med kredittkort

Det er noen klare fordeler med kredittkort, spesielt om det skulle skje en ulykke eller en uforutsigbar utgift som må finansieres. Dersom du tenker fornuftig når du handler med ditt kredittkort, kan dette være et godt økonomisk hjelpemiddel. Finner du et kredittkort med gode rabattavtaler, kan du få reduserte priser på de varene du kjøper mest. Noen kort tilbyr rabatt på for eksempel bilreparasjon, klær og sko, drivstoff, elektronikk og sportsutstyr. Kjøper du store mengder av dette kan kredittkortet være svært lønnsomt.

 

Ulemper med kredittkort

Det viktigste å tenke på når du bruker et kredittkort, er om du har råd til å finansiere kjøpet senere. Du bruker i utgangspunktet penger du ikke allerede har, og det kan koste deg stort om du lever på tanken om at dette er gratis penger. Alt du bruker skal betales tilbake, og om du ikke har råd til dette vil den høye renten øke beløpet raskt. Det er derfor viktig å kun gjøre gjennomtenkte og nødvendige kjøp. Pass også ekstra godt på kredittkortet ditt, og ikke utgi betalingsinformasjonen. Dersom du mister kortet ditt er det viktig at du sperrer det med en gang du merker at det er borte.

 

Et kredittkort er et godt redskap å ha i noen situasjoner, så lenge du vet hvordan du skal bruke det.