Salibandy, eller innebandy som det heter på norsk, har blitt en populær sport i Finland og selv om de aller fleste nordmenn kanskje mest kjenner innebandy fra barneskolen eller ungdomsskolen, er det faktisk en sport som drives på profesjonelt plan, både i Norge, Skandinavia og verden generelt. Og et av de landene der man ser en vekst innenfor innebandy, eller salibandy som vi kommer til å beskrive det som herfra, er veldig populært.

Innebandy, eller salibandy på finsk, er en sport som mange spiller på skolen i løpet og er noe mange koser seg med der, men faktisk er det en sport som har fått mer og mer oppmerksomhet over de siste årene og kanskje særlig i Finland, der salibandy har gjort det stort gjennom de siste årene. Derfor har det også blitt et populært mål for de som spiller på kamper, men først og fremst er det en sportsgren som virkelig har fått mange opp av stolen og ut på banen.

Generelt større interesse for salibandy

Den utviklingen man typisk ser når en sport får suksess, og som også er sant for salibandy, er at det oppstår en større interesse i den generelle befolkningen også, som et resultat av at sporten blir mer synlig. Det at det kommer en større interesse for salibandy er derfor ikke bare noe som er bra sporten, men også bra for alle dem som begynner å drive med sporten på amatør-nivå.

Det at interessen for salibandy øker er en positiv utvikling, og forhåpentligvis er det noe som vil føre til at flere og flere finske gutter og jenter har lyst til å begynne med det. Noe av det som er viktig for unge er å bevege seg mer, og det å ha det gøy med det er mer viktig enn noe annet, for det er det som gjør at det faktisk blir noe man gleder seg til og dermed har potensiale til å bli en rutine gjennom livet og ikke bare noe man føler at man burde gjøre.

Kort om salibandy

Innebandy er en populær sport blant både menn og kvinner i Finland, og har vært en idrett i Skandinavia helt siden begynnelsen av 70-tallet, da de første køllene kom hit. Noe av det som har vært viktig for utviklingen av innebandy i alle de skandinaviske landene, er at det i flere av landene ble innført som en del av skoleverket, og alle barn derfor ble introdusert til sporten i løpet av tiden de gikk på skolen.

Helt kort fortalt er salibandy et ballspill der man bruker køller, og en liten rund ball. Det spilles mellom to forskjellige lag og det handler om å score flest mulig mål i løpet av kampen. Keeperen er den eneste som ikke har kølle, og er den eneste spilleren som har lov til å ta i ballen med hendene og resten av kroppen. De andre spillerne kan bare berøre ballen med kølla, for å ikke bli diskvalifisert. Profesjonelle kamper spilles over tre runder av 20 minutter hver.