Skyspiling er en ny og spennende måte å spille videospill på som ikke krever spillkonsoll. I stedet kan spillerne kontrollere spillingen gjennom en datamaskin eller iPad, mens selve spillet foregår på online servere som streamer videospillet til brukeren. Store selskaper som Microsoft og Sony har allerede investert i skyspilling, men et spørsmål gjenstår: Hvordan kan dette forbedre den generelle spillopplevelsen?

 

Slutt på dyr maskinvare

 

Før trengte man en dyr spillkonsoll, spillutstyr og en fysisk kopi av selve spillet for å kunne spille de mest populære videospillene. Nå som skyspilling er tilgjengelig fjernes alle disse vanskelighetene for spilleren.

 

De fleste skyspilltjenester, deriblant Stadia, belaster et månedlig abonnementsgebyr. Men dette er billigere enn å kjøpe en spillkonsoll. Ikke bare vil dette føre til at spillerne sparer penger, men det er også mer effektivt ettersom spillerne ikke trenger å oppdatere konsollen hele tiden og skaffe seg nytt utstyr. I stedet vil spillene som strømmes gjennom skyspilling automatisk oppdatere seg, selv når de ikke blir spilt.

 

Høyhastighetsforbindelse

 

En ting spillerne ofte klager over er at nye spill ofte er store og tar lang tid å laste ned, noe som betyr lange ventetider før de kan tas i bruk. Skyspilling fjerner denne problematikken ettersom du kan få tilgang til spill med bare et tastetrykk.

 

Denne umiddelbare tilgangen gjør det enklere for spillere å teste ut nye spill raskt for å se om de liker dem eller ikke. På samme måte som et kasino på nett kan også skyspilling by på øyeblikkelig online tilgang til dusinvis av spill med et tastetrykk. Korte lastetider og rask oppstart er noen av de store fordelene som skyspilling kan by på.

 

Stedsuavhengighet

 

Skyspilling lar brukerne spille fra hvor som helst i verden, og når de måtte ønske. Tidligere har spillerne ofte måttet dra hjem for å kunne spille på konsoll eller PC. Dette kan være en komplisert prosess, men skyspilling fjerner disse problemene.

 

Du kan også skyspille på så og si en hvilken som helst skjerm – laptop, nettbrett og mobile enheter. Slike enheter trenger ikke nødvendigvis å ha avanserte spesifikasjoner for å kunne kjøre de siste spennende spillene. Dette gjør spillprosessen mer tilgjengelig og effektiv for spillerne.

 

 

Cross-platform-spilling

 

Selv om noen konsoller allerede støtter cross-platform-spilling, vil skyspilling ta dette konseptet til nye høyder. Enhver spiller, enten de spiller på mobil, laptop eller TV, ønsker å spille sammen med andre da dette gir enda bedre muligheter for enda flere spillere.

 

Denne funksjonen vil særlig være nyttig for spillere som har venner som spiller spill på en annen plattform enn dem selv. Skyspilling vil sørge for at ulike spillere kan komme sammen ved å strømme spillet gjennom skyen, i stedet for på separate og individuelle konsoller. En annen stor fordel med å være vert for spill gjennom en sky er at det vil gi færre muligheter for juksemakere å modifisere spillet, noe som vil føre til en jevnere spillopplevelse.

 

Oppsummering

 

Det finnes tonnevis av fordeler med skyspilling. Å ha tilgang til spill på nett hjelper spillere ettersom det gir en mer effektiv og raskere måte å få tilgang til spillene på. Skyspilling vil også forbedre opplevelsen til spillere som er på farten og som ønsker å spille cross-platform.