Spill og gaming er her og der og overalt for tida, men det er ikke alle som har fått helt taket på det enda.  Og hvis du – kanskje som forelder eller besteforelder – lurer på hvordan man kan komme i gang på å spille dataspill, så er det bare å lese videre her. For det er ingen tvil om at det er en morsom og interaktiv aktivitet som gir glede for mange spillere, og som oftest kan du lære noe av det samtidig! 

Finn et spill du liker

Først av alt, så må du finne et dataspill du synes ser morsomt og spennende ut. Et åpenbart sted å lete etter dette, er på Youtube. Her kan du finne mange såkalte LetsPlays, som er videoer av mennesker som har spilt det aktuelle dataspillet. Og på den måten kan du kjapt og enkelt se om det er noe for deg.

Etter at du har klikket litt rundt på de videoene du synes ser interessante ut, tar det nok ikke lang tid før du innser at det finnes veldig mange spill som ser morsomme og spennende ut. 

Be om hjelp til å få skikkelig utstyr

Det krever litt teknisk kunnen for å få et dataspill til å kjøre på datamaskinen din. Så når du først har funnet ut hvilket spill du vil spille, kan det være en ide å kontakte en som kan litt om emnet. Det kan for eksempel være en i familien, eller naboens sønn eller datter. Du kan også velge å kjøpe en desidert spillkonsoll, som for eksempel PS4.

Det gode med dataspill, er at det gir en mulighet til å møte mange nye mennesker som har samme interesse som deg. De vil også kunne hjelpe deg videre når spillet blir vanskelig, eller når du sitter helt fast. Så ta gjerne en titt på for eksempel Twitter, Facebook eller et tredje sosiale medie, og se om det er en gruppe med andre som spiller det samme spillet som deg.  

Hopp i det!

Kanskje har du allerede spilt online spill eller mobilspill? I dataspill er det ganske mange flere ting å sette seg inn i, og det kan ta litt tid – spesielt hvis du ikke er vant til å spille dataspill.

Her er det ikke annet enn å bevæpne seg med litt tålmodighet. Det er nemlig en del av opplevelsen å finne ut  hvordan du spiller et spill, og går ikke lang tid før du innser at du kan lære det. Da er det morsomt å se tilbake og huske hvordan du ikke skjønte noen ting. 

Vi håper ovenstående har gitt deg et lite dytt i riktig retning, og at tør hoppe i det!