Den globale underholdningsgiganten Sony søkte nylig patent på en e-sport bettingplattform. Plattformen gir seere på «datasimuleringsenheter» tilgang til odds og plasserer innsatser. Det er ennå ikke bekreftet om spillplattformen vil være tilgjengelig for PlayStation 5. Sony kan være med på å bli med på det voksende betting markedet for Esports

Selv om selskapet ikke har avslørt noen offisielle detaljer, antyder en nylig artikkel av Game Rant at patentet kan bringe gambling på e-sports til PlayStation 5. I følge patentinngivelsen vil «E-Sports Betting Platform» gjøre det mulig for seere på «datasimulering» enheter som skal presenteres innsatser. Videre vil seerne kunne se oddsen. Disse oddsen kan bestemmes av e-sports spillplattform gjennom analyse av tidligere spill. I tillegg kan andre typer odds også være tilgjengelige.

Foruten odds, ville seerne ha muligheten til å satse. Når en seer plasserer en vellykket innsats, vil de få muligheten til å samle inn gevinsten, som du ville gjort på spilleautomater. Alternativt, i stedet for å ta ut penger, ville seerne ha muligheten til å spille videre. Med andre ord kan den foreslåtte plattformen gi seerne dedikert spillfunksjonalitet.

Foreløpig er det allerede flere e-sports-titler tilgjengelig på PlayStation, for eksempel Tekken 7, Call of Duty Warzone og mer. Nå, hvis Sony ville vurdere å gå inn på e-sports satsingsmarked, er dette trekket ikke uventet. En hovedårsak til det er det stadig voksende markedet for e-sportsbetting.

Ifølge en fersk studie, publisert av MarketWatch, forventes det at esports betting markedet vil vokse betydelig. Studien spådde at fra og med 2020 vil markedet vokse med omtrent 13% til 1,3 milliarder dollar i 2025. Dette er betydelig vekst fra 0,8 milliarder dollar estimert i 2019.

Sony Group Corporation er et japansk multinasjonalt konglomeratselskap med hovedkontor i Tokyo. Selskapet opererer som en av verdens største produsenter av forbruker- og profesjonelle elektroniske produkter, det største konsollfirmaet for videospill og det største utgiveren av videospill. Som Sony Entertainment Inc er det det største musikkselskapet (største musikkutgiver og nest største plateselskap) og det tredje største filmstudioet, i tillegg til et av de mest omfattende medieselskapene, og er det største japanske mediekonglomeratet etter størrelse som overgår privat holdt, familieeid Yomiuri Shimbun Holdings, det største japanske mediekonglomeratet etter inntekt.

Sony, med sin markedsandel på 55 prosent i bildesensormarkedet, er den største produsenten av bildesensorer, den nest største kameraprodusenten, og er blant salgslederne i halvledere. Det er verdens største aktør i premium-TV-markedet for en TV på minst 140 centimeter med en pris høyere enn 25 000 kr, samt det nest største TV-merket etter markedsandel, og fra og med 2020 den tredje største TV-produsenten i verden etter årlige salgstall. Selskapets slagord er Be Moved, men dette slagordet er blitt endret flere ganger.

Sony har et svakt bånd til Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG) -konsernet, etterfølgeren til Mitsui-gruppen. Sony er notert på Tokyo Stock Exchange (der det er en bestanddel av Nikkei 225 og TOPIX Core30-indeksene) med en ekstra notering i form av amerikanske depotbevis notert på New York Stock Exchange (handlet siden 1970, noe som gjør det til eldste japanske selskapet som ble notert på en amerikansk børs), og ble rangert som nummer 122 på 2020 Fortune Global 500-listen.

Det er ingen tvil om at Sony virkelig er en kjempe, og de vil nok kunne ta en ganske stor markedsandel av betting-markedet også.