Da Windows 7 kom ut i oktober 2009 satte Microsoft en tidsbegrensning på 10 år for etterfølgende produktstøtte. Det vil si at tekniske oppdateringer og produktoppdateringer fra Windows Update ikke lenger vil beskytte og holde datamaskinen sikker.

Den 14. januar 2020 var datoen, og har du fortsatt Windows 7, bør du snarest oppgradere til enten Windows 10 Home eller Windows 10 Pro.

Man kan kanskje tenke at dette er svært dårlig støtte fra Microsoft. Da er det viktig å tenke på at ved å gjøre dette kan de konsentrere seg fullt og helt om å hele tiden ha et godt og trygt Windows 10-produkt.

Kan jeg oppgradere til Windows 10 på min nåværende datamaskin?

Ja, absolutt. Så lenge du har en PC som er under fire år gammel, skal det ikke være noe problem. Er datamaskinen eldre enn fire år, anbefaler vi at du vurderer en ny for å utnytte de maskinvaremessige forbedringene som nyere datamaskiner jo har.

Kan jeg oppgradere til Windows 10 gratis?

Nei, dessverre. Dette var kun mulig den første tiden etter at Windows 10 ble lansert. Microsoft tilbød lisensierte brukere av Windows 7 og 8.1 en gratis oppgradering til Windows 10.  Derimot kan Windows10Download.no tilby deg en god pris på lisensnøkkel til Windows 10 Home eller Windows 10 Pro.

Hva er konsekvensene om jeg fortsetter å bruke Windows 7?

Hvis du fortsetter å bruke Windows 7 vil du være mye mer sårbar mot virus og andre sikkerhetsproblemer. Du vil fortsatt kunne kjøre programmet, men operativsystemet vil ikke lenger få sikkerhets- og produktoppdateringer fra Microsoft. Det er derfor sterkt anbefalt å oppgradere til Windows 10, for å unngå ulike trusler og problemer.

Kan apper fra Windows 7 flyttes til Windows 10?

Når du installerer Windows 10 anbefaler vi at du tar en ny, og frisk installering. Det vil si at du også bruker de appene og programmene som er ment for Windows 10. Mange av appene du bruker i Windows 7 finnes i Microsoft Store, men da i ny og oppdatert utgave. For å enkelt komme inn i Microsoft Store kan du enten trykke på Windows-tasten og skrive inn Microsoft Store. Eventuelt kan du sette musepekeren i det hvite feltet nederst til venstre (der det står «skriv her for å søke») og skrive Microsoft Store.

Er det noen apper du trenger som du ikke finner i Microsoft Store, bør du gå inn på hjemmesiden til den aktuelle produsenten. Der kan du laste ned en versjon som er tilpasset Windows 10.

Konklusjon

VI anbefaler altså at du snarest går over til Windows 10, dersom du fortsatt benytter Windows 7 eller Windows 8.1. Det medfører en risiko om du ikke gjør det, siden du da ikke vil få kritiske oppdateringer.

Vi håper denne artikkelen ga deg svarene på spørsmål du måtte ha.

Har du likevel spørsmål om oppgradering til Windows 10? Ikke nøl med å ta kontakt med Windows10Download.no. De sitter klare for å gi deg hjelp og rådgiving til de ulike programvareløsningene de tilbyr.