Er du oppmerksom på hvor lite privatliv du egentlig har på nett? Du har sikkert lagt merke til følgende scenario: Du søker etter en spesiell vare på internett. Du ønsker å sjekke ut priser og hvor du kan få tak i den aktuelle varen. Så skjer det… Uansett hvilken side du besøker på internett, får du opp reklame for nettopp dette produktet. Har du tenkt at det helt sikkert er en tilfeldighet? Vel, det er det så absolutt ikke. Uttrykket «Storebror ser deg» kunne ikke vært mer passende enn for akkurat disse tilfellene.

Når du surfer rundt på nett legger du nemlig igjen digitale fotavtrykk overalt. Disse avtrykkene forteller mer om deg enn du kanskje var klar over, og hvem som helst kan få kloa i dem. Offentlige etater, arbeidsgiveren din, internettleverandøren, markedsføringsfirmaer …. Ja – og ikke minst – svindlere. Alle disse kan overvåke aktiviteten din.

Hvordan skjer dette? Jo, ved hjelp av IP-adressen din. Alle enheter som kobles mot nett har en unik IP-adresse. Når du surfer kan overvåkere se hvor du befinner deg og hva du bedriver tiden din med på nett. På den måten kan blant annet markedsføringsfirmaer tilpasse reklameinnhold etter dine interesser.

Surfer du i tillegg fra et usikkert nettverk, kan svindlere og hackere enkelt få tak i kortopplysninger, smslån, bankinformasjon og andre sensitive opplysninger, som de igjen kan bruke til å svindle deg.

Hvordan kan du beskytte deg mot dette?

Det er faktisk lekende lett å beskytte seg mot det ovenstående. Ved å benytte en VPN-tjeneste vil du være sikret full anonymitet på nettet. En av disse tilbyderne er CyberGhost VPN. De leverer et meget godt produkt, og er av de beste innen sitt felt. Først skal vi se på hva VPN er.

VPN – kort fortalt

VPN står for Virtual Private Network. Når du surfer uten VPN går all trafikken din via internettleverandøren din sine servere. All datatrafikken din kan da spores ved hjelp av IP-adressen din. En VPN-leverandør opererer med flere servere i ulike land, slik at du kan koble deg opp mot en server i USA selv om du befinner deg i Norge. Du vil da også bli tildelt en IP-adresse som tilhører denne serveren, og din egen IP-adresse blir altså skjult. Les mer om VPN-tjenester i Norge.

Når du surfer med VPN blir også all datatrafikken til og fra maskinen din kryptert gjennom en såkalt VPN-tunnel. Dette betyr at du er sikret full anonymitet, selv når du er tilkoblet et offentlig nettverk.

Hva tilbyr CyberGhost VPN?

Det er mange fordeler ved å benytte CyberGhost VPN, og det å være tilknyttet en VPN-server. Bare se her.

Kryptering av informasjon

Når du er tilkoblet CyberGhost VPN vil all informasjonen du sender ut bli kryptert, og bli uleselig for uvedkommende. CyberGhost VPN benytter 256-bit AES-kryptering, som er sikkerhet på militærnivå.

Det er svært enkelt å spore et Wi-Fi-nettverk. Hackere kan da enkelt se hva du driver med. Med CyberGhost VPN kan du bekymringsløst gjøre alt du måtte ønske. Du kan til og med betale på nett og utføre banktjenester, selv når du er tilkoblet et offentlig Wi-Fi-nettverk.

Bruk CyberGhost VPN til å omgå geoblokkeringer

Om du er i land utenfor EU/EØS kan du normalt ikke se på filmer, programmer og serier på norske strømmetjenester. Med CyberGhost VPN er problemet løst. CyberGhost har over 5.600 servere i 90 ulike land, og da skjønner du kanskje hvor vi vil? For om du er i Japan og ønsker å se siste episode av yndlingsserien din på NRK, så kan du koble deg til en VPN-server i Norge. Da vil det se ut som at du befinner deg i Norge.

På samme måte kan du, ved å koble deg til en amerikansk server, se på amerikansk Netflix, som gjerne har et annet utvalg enn norsk Netflix.

Unngå å betale for mye for varer og tjenester

Har du noen gang lurt på hvorfor flybilletter har en tendens til å bli dyrere og dyrere jo mer du søker på en strekning? For du har vel hatt et håp om at det motsatte skal skje. Svaret er ganske enkelt. Når leverandører av varer og tjenester ser det samme søket fra IP-adressen din gang på gang, så forstår de at dette er noe du virkelig vil ha. Da ville det jo være dårlig business for dem å gi deg en lavere pris.

Du kan selvfølgelig gå inn til naboen og spørre om han kan søke opp billettene for deg. Men vi vil heller anbefale VPN. For med VPN er, som sagt, IP-adressen din kryptert og uansett hvor mye du søker på en flyreise fra Oslo til Bangkok, vil ikke flyselskapet ha den bange anelse om at det er du som gjør det.

Se blokkerte nettsider

Vi er ikke plaget med mye sensur her til lands, og kan generelt besøke hvilke nettsider vi ønsker. Sånn er det ikke i alle land. For eksempel finnes det land som har blokkering for Facebook og andre sosiale medier. Skulle du befinne deg i et av de landene, kan du koble deg opp mot en server i et land som tillater disse sidene. Dermed slipper du å få abstinenser fordi du ikke får sjekket Facebook.

Er CyberGhost VPN lovlig?

Etter å ha lest gjennom denne artikkelen, sitter du kanskje igjen og lurer på om dette virkelig er lovlig. Svaret på det er ja. Det er fullt ut lovlig å bevare anonymiteten sin. Det er derimot ikke lov å bruke tjenesten til å skjule kriminell aktivitet. Det betyr at du fortsatt må operere innenfor lovens grenser, og ikke laste ned ulovlige filer eller bedrive annen kriminell virksomhet.

Hva koster CyberGhost VPN?

Du kan velge mellom tre ulike abonnement.

Månedsplan

Du betaler € 11,99 hver måned

Årsplan

Du betaler € 63,48 én gang i året, noe som tilsvarer en månedspris på € 5,29.

3-årsplan

Du betaler € 88,- hvert tredje år, noe som tilsvarer en månedspris på € 2,45.