I Norge blir det bare mer og mer populært å handle med aksjer. Men selv om vi snakker om det mer, er det likevel mange som har et feil bilde av hvordan ting faktisk foregår, noe som holder mange fra å begynne. Men det er faktisk mye lettere enn det man tror – alle kan handle med aksjer. For å vise hvor enkelt det er, får du her en liten guide til hvordan du kommer i gang.

Aksjehandel er noe som har vært vanlig lenge, men innenfor de siste par årene har det blitt mer og mer utbredt. Det er mange gode grunner til å investere i aksjer i stedet for å spare penger i banken over mange år, så det er lett å forstå hvorfor folk vil kjøpe aksjer, når de lærer om dette. Men det er mange som ikke vet helt hvor de skal begynne når det kommer til emnet hvordan kjøpe aksjer, men det kommer vi til å dekke her.

Velg en plattform

Når man skal handle med aksjer, kan man gjøre det enten gjennom banken din, eller gjennom en handelsplattform. Mange velger det siste. Dette er plattformer der man kan gjøre både kjøp og salg og det finnes mange å velge mellom. Det er viktig at man ser etter en plattform som passer det nivået man selv er på, og ikke minst har de funksjonene og tilbudene man vil ha.

Plattformene kan variere mye, både på hva de tilbyr og hva det koster å bruke dem, så det er en god idé å bruke litt tid på å sette seg inn i de forskjellige mulighetene og ikke minst sammenligne de man tenker vil være en bra løsning for deg. Det er viktig at trygghet og sikkerhet er en essensiell del av fundamentet, så dette er noe som du absolutt bør ha øverst på listen når det kommer til det å velge hvilken plattform du vil bruke.

Opprett en konto

Når du har funnet den plattformen du vil bruke, er neste skritt å opprette en konto. Dette trenger du de personlige opplysningene dine til, samt det nasjonale ID-nummeret ditt og adressen din. Dette er for å verifisere identiteten din. Opplysningene blir ikke brukt til andre ting enn dette. Som siste ledd i registreringen din, setter du inn penger på kontoen din, sånn at du er klar til å handle. Begynn med et mindre beløp hvis du er helt ny – det føles ofte litt tryggere.

Gjør din første handel

Det er mange ting som spiller inn på valget av hvilke aksjer man ønsker å kjøpe, og det er ingen grunn til å skynde seg her. Du skal føle deg trygg på den investeringen du gjør, og det som kan være fint er å spre risikoen din ved å ha mindre beløper forskjellige steder, sånn at du kan kjenne litt på følelsen før du eventuelt gjør en større investering.

Gjør tingene i ditt eget tempo og ikke sammenlign deg selv med andre. Du kommer til å føle deg som en proff på null komma niks.