Verden blir mer og mer digitalisert, og det er viktig å ta barna med på denne reisen. Det blir brukt mer og mer teknologi i skolen, blant annet ved å bruke iPad og ha digital læring. Mange argumentere med at barn bruker for mye tid bak skjermen og at de bør være mer ute og med venner. Dette er selvsagt et godt argument, men i mange tilfeller kan det være svært nyttig med apper, fordi de fremmer læring og en positiv utvikling. La oss ta en titt på noen nyttige apper for barn.

God moral er den viktigste kunnskapen

Barn kan lære mye av filmer, serier og historier på nett, som har som formål å vise at vi alle er like mye verdt, selv om man er annerledes. Serien “Sånn er jeg og sånn er det”, fra NRK Super, er et godt eksempel. Her forteller barn hvordan det er å være annerledes, for eksempel om man har en kronisk sykdom eller funksjonshemming. Barna kan lære at man ikke trenger å være helt like for å være venner, litt det samme som historien om den stygge andungen, der de andre svanene ikke vil være med andungen fordi den ser annerledes ut. Apper som NRK Super og Disney Plus er fult med slike fortellinger, som lærer viktigheten av god moral.

Lær matematikk på en morsom måte

Flere barn sliter med å lære matematikk, og synes dette er kjedelig. Da er den digitale veien en god løsning. Det finnes nemlig en rekke spill som lar barn og unge i alle aldre lære matte gjennom spill og lek, som gjør at faget knyttes opp til noe morsomt. Det er en alternativ læringsmetode som har vist seg å være spesielt nyttig og effektivt. Eksempler på matematikkapper er Dragon Box og Toca-appene.

Bli mer språkvandt

Det er et kjent faktum at barn lærer mer når de er unge, derfor kan det være en god ide å la de lære noen alternative kunnskaper i denne alderen. Språk er alltid morsomt å lære, og ikke minst svært nyttig. Hvis man for eksempel skal reise et sted, kan man laste ned en språk app for å lære seg noen nyttige gloser, da kan kanskje barna bestille mat for seg selv, eller til og med lære dere noen ord? Et god eksempel er appen Duolingo, som passer for litt eldre barn og voksne.

Hvor mye er klokka?

Dette er et spørsmål mange foreldre kan få ofte, og flere barn sliter med å læres seg å kunne lese klokken på veggen. Det kan være abstrakt og uforståelig, og virke som det ikke har så mye sammenheng. Da kan appen Lær klokken med Miniklubb være et supert alternativ. De bruker spill og lek som lar barna forstå konseptet med tid og klokke. Den har flott grafikk og er utstyrt med et undervannstema, der det er krabber og blekkspruter som hjelper barna gjennom aktivitetene. Dette er en super måte å la til og med de minste kunne forstå hva klokken er.