Internettet blir benyttet for så mangt. En kunne ramset opp på rekke og rad alle de funksjonene denne teknologien har brakt med seg – allikevel ville en glemt mange viktige aspekter. I dag bruker den gjennomsnittlige personen internett til nærmest alt, da for eksempel å finne de produktene og tjenestene som en er på utkikk etter.

Det naturlige steget er å gå rett til søkemotoren. Her taster vi inn det vi leter etter, og siden resultatene kommer i det vi tenker er en nøytral søkemotor – som forsåvidt er riktig for de organiske søkeresultatene – så blir vi fortsatt ført under lyset. For det er tross alt kun de største som investerer godt med penger i SEO, og som dermed ranker helt øverst på organisk søk.

Dermed er det en ganske stor felle å gjøre research kun basert på søkemotorens toppresultater. Men hvordan finner vi egentlig alle de andre resultatene? Ett alternativ er jo å gå gjennom side etter side, men det tar evigheter og garanterer ikke at vi finner alt. Et mye bedre alternativ er da å finne sammenligningstjenester!

 

Slik kan sammenligningstjenester spare deg for tusenlapper!

Et eksempel på en sammenligningstjeneste kan for eksempel være en forbrukslånsoversikt som gir deg info om alle de forbrukslånene som finnes der ute. Da får du innsikt i rentekostnader, maks lånebeløp, nedbetalingsperiode, og mer. Dette er dog ikke bare for en enkelt bank, slik ditt eget research i søkemotoren viste frem.

I stedet kan du ved hjelp av en slik oversikt se alle aktuelle forbrukslån for deg, basert på hvilke parametere du velger. Om du for eksempel kun er 18 år, så er det bare enkelte banker som vil gi deg lån grunnet aldersbegrensninger. Det samme gjelder årlig inntekt og betalingsanmerkninger ikke minst.

Ved å finne frem til de beste forbrukslånene i markedet, så kan disse tjenestene bokstavelig talt spare deg for flere tusenlapper. Det beste av alt er at de er helt gratis, da de får betalt honorar av banken etter du har tatt ut lån. Ingen av kostnadene faller på deg, og du kan fortsette din prosess med et forbrukslån som er rimeligere – uten å betale for det i det hele tatt.

 

Flere områder for sammenligning

Det er dog ikke bare forbrukslån som kan sammenlignes her. Også andre faste kostnader er populære å sammenligne over nett. Føler du for eksempel at du betaler for mye for forsikring? Hva med strømregninga? Eller kanskje TV og Bredbånd ble justert opp i pris nylig? Det finnes mange slike tjenester vi alle har, men som vi sjeldent sammenligner på pris.

Merk også at enkle varer og produkter fra nettbutikker også blir sammenlignet hos diverse tjenester. Dette er ytterligere grunnlag for hvordan du kan spare penger. Når dagen er omme, så kan du som tidligere nevnt fort spare noen tusenlapper over et år. Kanskje er ikke de skarve hundrelappene du sparer månedlig stort, men med tid blir det mye penger.

 

All makten til forbrukeren

Enda viktigere enn pris er derimot kanskje det faktum at makten ligger hos forbrukeren. Skulle du for eksempel ta opp et forbrukslån i dag, så ville du mest sannsynlig ha gått til søkemotoren. I den grad få beveger seg utenfor side 1 i søkeresultatene, og at du mest sannsynlig ville fått opp de mest kjente bankene på ditt søk, så ville du nok valgt en av disse.

Det er fordi du, uten å egentlig innse det selv, lot de store bankene sitte med all makten. De investerte tungt i SEO, slik at de kunne lure deg til å tro at det var du som valgte forbrukslånet helt på egenhånd. I realiteten var det derimot du som lot banken dra deg inn til deres nettsteder.

Med et nøytralt nettsted for forbrukslånssammenligning, så vil det ikke koste deg et øre med råd, og det vil i tillegg være helt nøytralt. Dermed ligger makten i valget ene og alene hos deg – siden alle bankene her får en fair plass, og sammenligning som ikke inkluderer markedsføringstaktikker.

 

Sammenlign og spar penger i dag

Du kan bruke nettet til så ufattelig mange ting. Hvorfor ikke bruke det til å sammenligne tjenester og produkter før du gjør ditt neste kjøp? Det er store summer å spare, og det starter med et enkelt søk for sammenligning!