Helt siden den aller første sesongen av Camp Kulinaris begynte å rulle over de norske tv-skjermene var det helt tydelig at serien kom til å bli en suksess og den tanken har på alle måter vist seg å være helt riktig. En oppfølger-sesong full av spenning og latter og morsomme utfordringer satte serien på kartet som en av de mat-seriene som absolutt er verdt å se.

Serien går ut på at ti kjendiser flytter inn sammen på Camp Kulinaris der de skal bo sammen samtidig som at de skal drive en restaurant sammen under kyndig veiledning av Kjartan Skjelde, som på alle måter kan beskrives som mesterkokk. Å drifte sin helt egen restaurant er ikke bare bare og når deltagere i tillegg skal bo sammen er det naturligvis duket for drama – ikke minst når det hver uke stemmes ut en deltager.

En øvelse i læring og engasjement

Det er ingen av deltagerne i Camp Kulinaris som er utdannet innenfor mat eller har erfaring med å drive restaurant eller lage mat profesjonelt. Det gjør at vi får lov til å følge den spennende utviklingen som hver og en av dem går igjennom i løpet av serien. Hvor mye de utvikler seg har direkte innvirkning på hvem som får lov til å bli i huset og fortsette på Camp Kulinaris og hvem som blir stemt hjem hver uke.

De må gjennom masse forskjellige råvarer og oppskrifter i løpet av tiden sin der og det er ikke få utfordringer som venter dem i løpet av oppholdet. De blir bedømt på ferdigheter, forståelse og utvikling og det er en spennende reise å følge for oss seere og kan til og med inspirere til litt egen aktivitet på kjøkkenet til og med. Hvorfor ikke la seg inspirere liksom?

Finn inspirasjon i serien

Selv om ingen av oss kanskje kan se oss selv som kokker eller å jobbe i restaurant på den ene eller den andre måten, så er det likevel utrolig inspirerende å se på Camp Kulinaris. For til tross for at vi kanskje ikke ser oss selv som profesjonelle på kjøkkenet kan det likevel være masse å hente i forhold til inspirasjon. Deltagerne i serien er jo ikke mer erfarne enn det vi som seere er, så det kan være en skikkelig fin anledning til å lære seg noe nytt.

Det å finne inspirasjon i Camp Kulinaris kan se ut på mange forskjellige måter. Man kan la seg inspirere at de forskjellige råvarene som deltagerne får lov til å bli introdusert til, du kan la deg inspirere av rettene de lager, ambisjonene de har eller andre elementer man ser på skjermen. Om ikke annet kan man kanskje prøve seg på noen litt mer avanserte snacks enn det man kanskje spiser mens man ser på serien ellers.

Det å kose seg med noe godt mens man ser på en serie er alltid deilig, men når man ser på programmer som handler om mat kan det rett og slett føles direkte umulig å ikke ha noe godt som akkompagnement mens man ser på serier som for eksempel Camp Kulinaris. La fantasien og ikke minst serien inspirere deg!