Nå begynner vi endelig å si farvel til pandemien, og vi er klare for fester og festivaler i sommer. VI har de siste årene savnet å lage musikkscene i Norge, og å få store artister hit opp til nord. Nå som verden går tilbake til normalt kan man endelig begynne å se frem til sommeren.

En musikkfest i sola

Vi har mange store festivaler her i landet, som tiltrekker folk fra land og strand. Stavernfestivale, Slottsfjell, Palmesus, Findings og øya er blant de mange musikkfestivalene man kan kose seg med i sommer. Her kommer det både lokale, nasjonale og internasjonale artister. Hvis man er fan av rå rock musikk, så kan man også ta turen til Ekebergsletta fra den 23. til 25. juni, der store band som Iron Maiden i festivalen «Tons of rock 2022». Det er bare å begynne å spare, og sjekke ut billetter, for her blir det solgt ut fort.

Kombiner festivaler og norgesferie

Til tross for at de aller fleste av verdens landegrenser er åpnet igjen, så vil mange fortsatt feriere innlands. Det har blitt veldig populært å feriere i eget land, og ta bilen gjennom Norge på sommeren. I fjor sommer ønsket hele syv av ti feriere innlands, og tallene er trolig like i år. Man kan jo til og med kombinere musikkfesten med en norgestur. Den kan starte i Oslo med Findings og Øya, også kan turen gå videre nedover landet med Stavernfestivalen og Slottsfjell. Helt i sør kan du besøke Palmesus, før snuta rettes mot nord til Buktafestivalen i Tromsø, og Parkenfestivalen i Tromsø.

Sommerferien i år kan utvilsomt skje i Norge. Her er det utrolig mye moro å finne på. Enten om du vil på festivaler i sommer, eller skal kjøre landet på langs, så er det bare å pakke baggen og planlegge turen. For å gjøre det billigere kan man ta med telt og utstyr til å sove ute, da kan man jo faktisk ta med seg festivalopplevelsen uansett hvor man er i landet! Husk å sjekke når de ulike festivalene er slik at du rekker alle.