Hvis man er hundeelsker, så vil man nok like å gå en tur i norsk natur. Her i landet eier utrolig mange husholdninger hunder, og de aller fleste er svært opptatt av sine firbente venner. Dette kan ha en sammenheng med at det er gode forhold for å ha hund i Norge. De fleste har økonomien til det, og det er gode turforhold.

De aller fleste hunderaser er representert her. Alt fra små pølsehunder til store Labradorer er å finne i forskjellige parker, skoler og gater. Leser man hundeblogger og andre nyheter om hunder vil man også finne lister over de mest populære

De mest populære rasene

Til tross for at det er en stor representasjon av hunderaser, er det noen som er svært populære. Border Collien troner stadig på lister over de mest populære hundene i Norge. Denne søte rasen er svært familievennlig, og får ofte jobben som sauegjeter på gårder rundt om i landet. Den har et naturlig flokkinstinkt, og evne til å samle dyr og mennesker, derfor utgjør den en lojal firebent venn.

Andre plassen

Norsk elghund har også tronet som den mest populære hunderasen i Norge før, og kommer ofte på andre plass etter Border Collien. Denne rasen stammer jo tross alt fra Norge, og det er kanskje ikke så rart at mange ønsker en slik en. I 2021 var Engelsk Setter nest mest populær. Felles for de tre hundene er at de er i kategorien stor/mellomstor hund, og de er raser som trenger mye aktivitet. Dette tyder på at flere nordmenn kjøper hunder som de kan ha med på aktivitet, som gåturer, løping og langrennsski i fjellet. Hunden er dermed mer enn bare en kosehund, og for å ha i sofaen, men den brukes trolig til begge deler.

Ser man på listen over de 25 mest populære hunderasene i Norge, så finner mang mane likheter. Det er mange store, aktive hunder, men også mindre raser som Pomeranians og Terriere. Her i lander bor folk både i og utenfor byene, og valget av hunderase påvirkes trolig stort av dette.