Annonse

Selv om vi kanskje ikke liker å innrømme det, så handler mye av livet om penger. Det er tross alt disse vi står opp om morgenen for å tjene inn hver eneste dag. De samme jobbene har vi brukt minst 10 års skolegang for å skaffe oss. Mange har vært på skolen i over 15 år for å bli klare for arbeidslivet. Pengene kommer derimot godt med, og vi koser oss i sus og dus når det går bra økonomisk. Allikevel er det ikke like gøy når vektskålen tipper den andre veien. Dette skjer innimellom, og det kan fort bli tøft å leve et godt liv på denne siden av bordet. Ofte blir vi anbefalt å spare før denne tiden kommer. Det er derimot enklere sagt enn gjort. Noen er naive og tenker at denne perioden ikke vil oppstå noensinne. Andre er på sin side rett og slett bare ikke i økonomisk stand til å spare. Allikevel må en fortsatt betale regningene og andre utgifter når det går nedover. Har en derimot ikke bygd opp noen form for kreditt, så kan det dog være vanskelig å skaffe seg lån. Det er nettopp her forbrukslån kan være en god venn.

 

Forbrukslån er en god løsning

Tross mye pepper i media, da kanskje spesielt av et program som Luksusfellen, så er ikke alt som det ser ut som hva gjelder forbrukslån. Media skal ha det til at folk flest som benytter seg av forbrukslån ikke betaler for seg og har milliongjeld. Dette er så langt i fra sannheten som mulig. Dersom du er i en økonomisk knipe, så er et godt forbrukslån den perfekte løsningen for deg. Det er fordi ingen andre, selv med kredittsjekk, for eksempel vil gi deg et lån til å fikse ødelagt maskineri og andre lignende spontane kostnader i ditt hjem og på dine eiendeler. De store bankene som kjører kredittsjekker i øst og vest tilbyr nemlig kun tjenester for de aller største kostnadspostene. Dette er lån som billån, huslån og lignende kostnader for mange år fremover. Det er heller ikke garantert at du får disse pengene særlig raskt. Når du ikke har vært flink nok eller hatt muligheten til å spare i det hele tatt, så er det meget kjekt å ha et forbrukslån i bakhånd slik at du kan møte de kostnadene som kommer.

 

Et fornuftig alternativ når du trenger penger raskt

Det bør nevnes at vanlige lån og sparing selvfølgelig bør være førsteprioritet, men når du først trenger penger, så hjelper det ikke å si dette alltid. Men hvor fornuftig er egentlig forbrukslånene? Hos Nanofinans kan du for eksempel få lån med nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Dette er altså renta uten lånekostnadene. Den effektive renta, renta med lånekostnader, blir da 6,81% til 24,4%. Et eksempel på et lån kan være en effektiv rente på 13,2%. Om lånet er på 150,000kr over 10 år, så vil kostnaden ligge på 112,573. Totalt vil altså lånet koste, inkludert lånesummen, 262,573. Uansett kostnad dog, når du trenger penger som mest, så er forbrukslån dit du ser først!