Det sies at hunden er menneskets beste venn, og de som eier kjæledyret selv, vet at dette er sant. Hunden er med på det meste, og det tar ikke lang tid før den blir en stor del av livene våre. Selv familiemedlemmene som absolutt ikke skulle få hund, ender opp med å få kjærlighet for dyret. Men kan hunden være med på alt du gjør?

Hunder er ofte med, og vil stort sett følge deg hvor enn du går. Du trenger ikke alltid å planlegge livet ditt rundt hunden, men kan heller ta den med når du er i aktivitet, eller gjør noe hyggelig hjemme. Ta for eksempel hunden med når du spiller fotball og la den lære seg alt om fotball.

Spennende fotballkamper

Det blir nesten ikke morsommere enn å stå langs sidelinjen når det er en fotballkamp. Her er du tett på det som skjer, og spenningen er til å ta og føle på. Hvis du ser lokale kamper, blir de ofte spilt utendørs på gress eller grusbaner. Her skal det ikke være noe problem å ta hunden med, og den vil mest sannsynlig bli sidelinjens midtpunkt. Hunder er et dyr som merker menneskers følelser, kanskje bedre enn du tror. Tar du den derfor med i et miljø med andre glade og feststemte mennesker, vil hunden ha det supert. Har du en valp, elle en nervøs hund, bør du styre unna for mye støy og store folkemengder.

Spill fotball i hundeparken

Det kan være hunden blir litt for utålmodig når den ser andre som løper rundt og «leker» med ballen. Nå som den har blitt introdusert til fotball, vil den nok gjerne spille litt selv. Da kan du kjøpe en ball og ta med hunden til en hundepark. Her kan dere to spille en kamp, og se hvem som får drible med ballen mest. Ballen burde være tilpasset hunden din, har du en schæfer, kan det være lurt å kjøpe en stor basketball som er vanskelig å punktere. Er det derimot en liten dachs, kan den nok nøye seg med en mindre ball. Uansett blir kampen nok like prestisjefulle som på den store stadion.

Se kampen i stua

En fotballkamp blir også utrolig spennende hjemme i stua. Har du en stor tv og en god sofa, kan du se for eksempel Liverpool kamper sammen med venner. Nå som hunden din har blitt fotballfan, vil den nok elske å være med. Kjøp inn litt snack til hunden og ta den med på lek, moro, spenning og kos i sofaen. Dette er et godt alternativ dersom du vil ha med ditt kjæledyr når du ser fotball, det er nemlig ikke alltid lov med hunder på stadion. I stua derimot, der er det hunden som er sjefen. 

Det er ikke noe problem å være fotballsupporter og hundeeier samtidig. Hunden er med på det meste og vil stort sett følge deg hvor enn du går. Spill fotball med hunden eller kos deg i stua med kampen.