De aller fleste nordmen har prøvd å handle på nettet. Og det kan man med fordel gjøre. For det er nemlig mange penger å spare ved å handle på nettet. I dene artikkelen finner du gode råd til hvordan du enkelt kan spare både penger og tid ved å handle online.


 

Sammenlign og spar

Hvis du står og mangler et nytt fjernsyn eller en ny madrass, så kan du enkelt spare mange penger ved å sammenligne det produktet du søker med priser fra forskjellige forhandlere. Det er ikke nødvendigvis nettbutikken som har den billigste varen, men sammenligningen vil vise deg om det faktisk er billigere å gå ned på den lokale butikken eller ei. Mange butikker har dessuten både en forretning online i tillegg til en fysisk butikk. Det gjelder for eksempel ofte forretninger som selger for eksempel madrasser. På nettet kan du se utvalget og sammenligne priser, før du kan gå i butikken og prøve den selv. På nettsidene har de dessuten en utførlig produktbeskrivelse og ulike guider og tester, slik at du kan finne den riktige madrassen for deg. Du kan finne en madrass test her.

 

Handle online

Det kan være vanskelig å handle inn til hele uken hvis man ikke har en bil man kan kjøre rundt i og frakte varene hjem med. Men man kan spare penger ved å handle inn en gang om uken. Derfor kan du dra fordel av, at mange dagligvarebutikker nå også finnes på nettet i form av nettbutikker. Her kan man i ro og mak sitte hjemme og bestille varer til hele uka. Så ikke nok med at du sparer penger og tid, du sparer også krefter.

 

Behagelig og enkelt

Det er behagelig å handle på nettet. Og det går som oftest fort. Og det er ikke minst takket være vår lille venn mobilen. Det er nemlig den vi bruker mest når vi handler på nettet. Betalingsløsningene har nå etter hvert blitt så enkle, at det å betale går som en lek. Nettbutikker som ikke tar forbrukeren seriøst, og understøtter betalingsløsninger som for eksempel Vipps, kommer til å få problemer. Undersøkelser viser nemlig, at det er mange som forlater den digitale handlekurven når betalingsprosessen begynner. Fortsatt er det steder hvor du blir nødt til å taste inn kredittkortnummeret, CVC-nummeret, utløpsdato, navn, adresse og postnummer før det hele blir godkjent. Og hvis man synes at netthandel tar for alng tid, og er for kompisert, så er hele poenget borte.

Men heldigvis utvikles teknologien i en rasende fart, slik at vi kan se frem til å kunne handle inn enkelt og behagelig på nettet hos flere og flere forhandlere. Og det er kun til gavn for oss som forbrukere.