Sponsoreret

Hva kan man gjøre nå?

Snart er vi ferdige med de siste vintermånedene, noe som er gode nyheter for alle oss hageentusiaster, for det betyr jo at våren snart er her! Det betyr også at hagen må gjøres klar til våren, slik at du kan få en god hage når våren endelig er her. Hva kan man gjøre i hagen allerede nå, tenker kanskje du? Her har vi samlet noen ideer til hva du kan gjøre.

Planlegg kjøkkenhagen

Det første du kan begynne med for å få hagen klar til våren, er å planlegge kjøkkenhagen. Det er viktig å planlegge kjøkkenhagen slik at du kan få en oversikt over hva du skal du plante hvor.

For å sikre at plantene får de beste mulighetene for å vokse seg store og sterke, er det viktig at du skifter mellom hvor du planter hvilke grønnsaker, slik at du for eksempel ikke planter kål og gulerøtter det samme stedet hvert eneste år. Dette er viktig for å minske angrep fra forskjellige insekter, og samtidig gi jorden de aller beste betingelsene for å kunne gi næring til plantene.

Du får mindre utbytte av jorden hvis du ikke bytter litt rundt på plantene, siden jorden tømmes for de næringsstoffene som grønnsakene trenger. Det er derfor viktig at du hvert år planlegger kjøkkenhagen din for å få det aller beste utbyttet av anstrengelsene dine.

Gjør plenen klar

Det neste prosjektet er å hjelpe gresset på vei til våren. Først og fremst er det viktig at det ikke ligger så mange blader eller frukt fra høsten, siden gressplenen ikke kan få luft og plass til å puste. Hvis plenen har vært kvalt på grunn av blader, vil de stedene hvor bladene har ligget få problemer med å komme ordentlig i gang om våren.

Det er også en fordel hvis du allerede nå begynner å bekjempe mose i plenen ved å strø kalk på gresset. Kalken er nemlig med til å bekjempe mosen, slik at plenen atter en gang kan fremstå i all sin flotteste prakt. Når du allikevel er i gang så kan du også gi plenen litt gjødsel, slik at den blir ekstra klar til våren.

Beskjær busker og trær

Det tredje prosjektet du kan (og bør!) begynne med snarest, er å beskjære busker og trær. Mange trær og busker kan nemlig beskjæres om vinteren, alt etter som hvilke typer busker og trær du har i hagen din.

Når du beskjærer busker og trær om vinteren, kan du samtidig overveie å gi dem en spesiell form, hvis du for eksempel har lyst på en rund busk eller om du kanskje bare har lyst til at treet skal falle på en spesiell måte.

Gode hageredskaper

Uansett hva man gjør i hagen, så er det viktig at man har gode hageredskaper.  Gode hageredskaper gjør arbeidet i hagen så mye enklere enn hvis man har noe som ikke virker ordentlig. Det skal jo nemlig være en glede å være ute i hagen, og med gode redskaper får man lyst til å gå ut og holde orden. Dessuten kan det skade rygg og ledd å jobbe lenge med redskaper som ikke passer deg ordentlig. Derfor, sørg for å ha riktig utstyr, som også kan være med til å gjøre jobbingen i hagen lettere.