Når internettet først kom var det ene og alene en form for kommunikasjon mellom oss mennesker. Faktisk var de første versjonene av internettet internt på universiteter i USA. Her så en nytten av å dele filer med hverandre, da gjerne bøker, artikler og andre tekster. Delingen av informasjon var rett og slett grunnen til at internettet fikk sin oppstart. Over årene ble det naturligvis mer og mer kommersialisert, og før vi visste ordet av det delte vi langt mer enn bare tekstfiler.

 

Bilder og videoer kom i full fart inn på flere nettsider og piffet opp nettet som vi kjente det. Til den dag i dag er videoer i ekstrem vekst hva gjelder andelen av innhold på nett. Det handler alt i alt om store tjenester som YouTube. Denne tjenesten for deling av videoer er, tro det eller ei, bare snaue 13 år gammel. I 2005 ble denne tjenesten opprettet med målet om at vi skulle kunne dele alle mulige videoer med hverandre. Den dag i dag så er derimot også denne tjenesten blitt offer for kommersialiseringen av internettet. For deg betyr dette derimot en helt enestående mulighet til å tjene noen lettjente penger. Det finnes mange gode alternativer på denne plattformen som lar deg tjene ganske så godt.

 

Reklameinntekter

Det er rimelig enkelt å starte opp en kanal på YouTube. Alt du trenger å gjøre er å finne et ledig navn og registrere deg med litt personlig informasjon. Det er forøvrig helt gratis, og du kan sette i gang akkurat når du vil. Utfordringen ligger i å finne en god ide for din kanal. Her gjelder det å kombinere noe du liker med noe andre er interesserte i. Dette gjelder spesielt dersom du skal tjene penger. Den enkleste måten å tjene penger på YouTube på er å rett og slett få mange seere på videoene dine og håve inn reklameinntekter.

 

Det finnes en rekke YouTube kanaler der ute som ene og alene baserer seg på dette. Konseptet handler om at YouTube lar deg inntjene penger på reklamer, da enten videoer før din egen eller bannere. Jo flere seere du har på videoene dine, jo høyere blir inntektene. Disse inntektene kan fort bli skummelt høye når du har mange seere, og de som er mest suksessfulle kan ene og alene leve på denne inntekten. Det avhenger derimot av at du lager interessante nok videoer til at mange kommer og ser på.

 

Affiliate markedsføring og anbefalinger

En annen metode for å tjene penger på YouTube er affiliate markedsføring eller anbefalinger. Dette konseptet avhenger ikke nødvendigvis av at du har mange seere, men heller at du har seere som stoler på deg. Det kan her både fungere å skape videoer om noe generelt og ha mange seere, men også skape videoer om nisjekategorier og ha få seere. Sistnevnte gjelder så lenge disse få seerne virkelig stoler på deg og konverter godt. Med dette menes at de kjøper gjennom dine anbefalinger. Mange nettbutikker og bedrifter lar deg anbefale deres produkter, mot at du får en viss andel av deres salg. Dette gjør du ved å inkludere linker under videoen som du anbefaler at seerne klikker på.

 

For eksempel har vi PewDiePie som anbefaler diverse produkter som for eksempel gamingstoler. Hver gang en person klikker på linkene han legger under videoen, så tjener han en liten andel på salgene. Selv om dette varierer fra leverandør til leverandør, så kan du ofte tjene alt mellom 4 og 12% i affiliate markedsføring. Du kan enkelt sette opp slike avtaler gjennom affiliate leverandører forøvrig.

 

Selg dine egne produkter

Enten du har en stor følgerskare, eller en liten og dedikert gruppe som følger deg som hauker, så kan du begynne å selge dine egne produkter. Her anbefales det å tilby enkle produkter som kan selges med stor profitt. Kanskje kan du designe et par skjorter med din kanal sin logo på? Disse trenger ikke koste stort, og om du for eksempel tjener en profitt på 100kr per skjorte, så trenger du ikke selge mange før du tjener godt. Du kan også selge andre effekter som er tett knyttet opp mot din kanal. Kanskje handler din kanal om fotball? Selg effekter som minner dine fans om denne idretten.

 

Det er rett og slett uendelig med alternativer der ute for akkurat denne måten å tjene penger på. Det viktigste er sjeldent hva du selger, men at du engasjerer dine følgere godt nok til å ville faktisk kjøpe dine produkter. Er du heldig får du en fanskare som virkelig er dedikert til deg. Da kan du i jevne perioder, gjerne en gang i måneden for eksempel, selge unna produkter som dine følgere garantert vil kjøpe inn. Dette er med andre ord en kontinuerlig og nærmest garantert inntekt når du først lykkes med din kanal.

 

Start med å tjene penger i dag

Kort oppsummert finnes det mange gode metoder å tjene penger over YouTube på. Det hele handler egentlig om at du får i gang en god YouTube kanal først. Metodene for inntekt bør ikke være hva kanalen baserer seg på, men heller motsatt. Altså bør du ikke tenke på inntektene før du virkelig har et potensiale for dette. Lag mye kreativt innhold, for de fleste suksesser starter ofte med en enkelt video. Kanskje er det en video du har jobbet med i evigheter for å få helt perfekt, eller kanskje er det bare noe du rasket sammen som et stort marked plutselig liker.

 

Du vet aldri helt hvordan folk egentlig vil reagere, så bare vær åpen for å dele din kreativitet. Det kanskje aller beste med å tjene penger på YouTube må sist men ikke minst nevnes. Avhengig av hva du gjør, så tar det nesten ikke noe tid, og du kan fort tjene de store summene enklere enn ved noen annen arbeidsplass. YouTube er for deg som drømmer om å bli millionær, men virkelig ønsker å få ut din lidenskap samtidig. Opprett en YouTube kanal i dag, skap engasjement, og kanskje kan du starte med å tjene penger ganske så raskt!