Nå til dags skjer det aller meste digitalt, og betalinger er intet unntak. Mange har fått med seg at digitale lommebøker er noe nytt og smart, som kan gjøre livene våre mye enklere. Dette er finansielle kontoer der du kan lagre midler, gjennomføre transaksjoner og holde styr på betalingshistorikken med en datamaskin. Det har i tillegg blitt populært i sammenheng med kjøp, salg og bruk av kryptovaluta.

Kort fortalt

Digitale lommebøker, som også kan kalles e-lommebøker, er et programvarebasert system som sørger for mer sikkerhet når man betaler. Det er fordi systemet lagrer betalingsinformasjonen til brukeren og de ulike passordene for en rekke forskjellige betalingsmetoder og nettsteder. Det har blitt vanlig å foreta en rekke kjøp på nett, ettersom netthandel og online abonnementer har blitt så populært. En digital lommebok gjør det enklere for deg å gjennomføre slike kjøpt raskt, og det hele er sikret bak sterke passord som er svært vanskelig å hacke. Man kan også bruke de digitale lommebøkene sammen med betalingssystemer på mobil som lar kunder betale med smarttelefoner.

Digital valuta

Digitale lommebøker er også nødvendige når man handler med kryptovaluta. All krypotovaluta, som for eksempel dogecoin er nemlig digitale og desentraliserte, og kommer seg derfor ikke inn i din normale nettbank. Her kreves det egne, digitale kryptolommebøker, som lar deg lagre og overføre krypto fritt. Før du kjøper kryptovaluta, og velger å laste ned en slik lommebok, så les mer om dogecoin, slik at du vet hvordan det fungerer.

I korte trekk så finnes det to ulike kryptolommebøker som man gjerne skiller mellom, nemlig varme og kalde. De varme lommebøkene finnes online som en software, ofte integrert i kryptobørsen du handler på. Disse er enkle og raske og bruke, men kan være sensitive til hacking, ettersom de befinner seg på nett. De kalde derimot, er umulig å hacke, ettersom det er hardware, og ikke finnes på nett over hodet. De et noe mer kompliserte å bruke, men sørger for at midlene dine er trygt lagret.

Bruk av digitale lommebøker

Det er nok andre digitale lommebøker som blir mer brukt enn kryptolommebøker, og det er for eksempel de som tilbys av Google, Apple og Amazon. Dette er store, og ledende digitale selskaper, og tjenesten deres blir brukt over hele verden. Google Wallets er en smart tjeneste, ettersom den lar brukerne lagre kontanter på telefonen sin. Disse kan brukes i butikker som støtter Google-betalinger. Google har nylig kombinert to viktige betalingsstrømmer, nemlig Android Pay og Google Wallet til en tjeneste som ble døpt Google Pay. Apple har inngått et samarbeid med Goldman Sachs og utsteder nå Apple-kredittkort og utvider deres digitale lommebok kalt ApplePay.

Teknologien bak betalingene

Det er selvsagt en komplisert teknologi som står bak de digitale lommebøkene, og det er sørlig en som er viktig. Dette er bruken av nærfeltskommunikasjonsteknologi, som tillater to smartenheter å kommunisere hvis de er i nærheten av hverandre. Hvis du har betalt med digitale lommebøker tidligere, vet du at man kan gjøre en manøver på telefonen, og holde den inntil en kortterminal eller lignende.