Dersom du er helt ny til betting og iGaming kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte. Det finnes hundrevis av aktører og tilbydere i Norge som alle har sine positive og negative aspekter. Imidlertid finnes det også noen mindre redelige aktører som forsøke rå få sin bit av kaka. Derfor er det viktig at du vet hva du ser etter når du skal finne deg en trygg bettingside.

For å gjøre det så enkelt som mulig har vi samlet noen nyttige tips fra våre (litt for ivrige) spillentusiaster. På denne måten står du bedre rustet til å vite hvordan du finner frem til sikre betting sider når du er klar til å spille på nett.

Slik holder du deg trygg på nett

Noe som ofte går igjen på nyhetene er hvordan uheldige nordmenn har fått frastjålet sine personopplysninger og deretter fått disse misbrukt. Konsekvensene av dette kan være katastrofale og nettopp derfor er det viktig at du alltid tenker på sikkerhet når du spiller, eller surfer på nett. Her har vi samlet noen smarte tips for deg som ønsker å sikre deg litt ekstra på nett.

Benytt kun verifiserbare nettsider

Det første du bør tenke på når du skal spille på nett er hvilken side du benytter deg av. Det finnes millioner av nettsider og det er viktig å vite om den du har trykket deg inn på er pålitelig eller ei. Her anbefaler vi å se etter små tegn som at det er oppgitt hvem som utgir nettsiden, hvem som har skrevet innholdet og lignende opplysninger. Dette kan bidra til å verifisere påliteligheten til en nettside.

Ikke bruk det samme passordet flere steder

En feil alt for mange gjør er at de benytter det samme passordet flere steder. Dette betyr i praksis at dersom passordet ditt kommer på avveie vil alle dine login detaljer som benytter det samme passordet være eksponert. Vi vet hvor vanskelig det kan være å huske en rekke ulike passord og derfor anbefaler vi at man benytter en password manager. På denne måten kan du ha unike passorder alle steder, men trenger kun å huske et passord selv.

Bruk to-veis verifisering der det er tilgjengelig

Ekstra sikkerhet på nett er aldri feil og det har blitt stadig vanligere at nettsider som oppbevarer dine sensitive opplysninger tilbyr 2-veis identifikasjon. Dette betyr at du enten bruker en kodeapp (slik som bankID) eller får en tekstmelding med en kode tilsendt hver gang du skal logge deg inn. På denne måten kan du øke sikkerheten på dine brukere og forhindre at noen kommer seg inn selv om de får tak i passordet ditt.

Spill kun hos lisensierte operatører

Når det kommer til bettingselskaper har de utviklet et eget system for hvordan man skal finne frem til de mest seriøse aktørene. Her kan du nemlig se etter ulike lisenser fra anerkjente regulatoriske myndigheter som et godt tegn på at den siden du har besøkt har en “good standing” i markedet. Den mest populære lisensen her er fra Malta og ustedes fra Malta Gaming Authority.